Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

12 Haziran Anadolu Lisesi

Telefon : 03582182071
Belgegeçer : 03582184962
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://12hazirananadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Hızırpaşa Mah. 12 Haziran Cad. Merkez/ AMASYA
VİZYON : Milli Eğitim Bakanlığının amaçları doğrultusunda Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, ülkemizin milli ve manevi değerlerine saygılı, kendisi ve yakın çevresi ile barışık ,insani değerlerle donatılmış, tarihi kültürü ile yoğrulmuş, Türkçeyi en güzel biçimde kullanabilen; özgüveni tam; zararlı düşünce, anlayış ve alışkanlıklardan kendini alıkoyabilen, toplumundan aldığını harmanlayıp fazlasıyla toplumuna sunabilen bireyler yetiştirmektir.
MİSYON : Yüksek öğrenimin bir ihtiyaç olduğu bilincinden hareketle; yalnızca iş bulabilmek için değil ;eğitimin , aynı zamanda bireysel ve toplumsal yapımızın evrensel değerler ile bütünleşebilmesi için, en geçerli yol olduğunun bilincinde olan; mesleki, sosyal ve bireysel tercihlerini yapabilen; kendi deneyimlerini çevresi ile paylaşan, başarının haklı gururunu onurla taşıyan mütevazi gençler yetiştirmek.
BAŞARILAR : Okulumuzun son genel lise gurubu bizleri onurlandırdı. Mezun Olan Öğrenci Sayısı 151 Sınava Giren Öğrenci Sayısı 108 27 Öğrenci Lisans 18 Öğrenci Önlisans programlarına yerleşerek bizleri gururlandırdı. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, hayat boyu başarı diliyoruz.

Öğretmen :40
Öğrenci :573
Derslik :18
Kimya Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2568
Öğretim Şekli :Tam gün
Saatler : 08:15 - 15:20
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce , Almanca
Isınma : Doğalgazlı
Servis :
Ulaşım :
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri : 136
Sportif Etkinlikler : Ulusal ve yerel düzeyde dereceleri vardır. Futbol ,basketbol , voleybol , masa tenisi , yüzme ,taekwondo ,satranç dallarından öğrenciler yetiştirilmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Her türlü bilimsel proje ve yarışmalara üst düzeyde katılım yapılmaktadır.Tübitak 4006 bilim fuarı düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları : E-Twinning projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Başvurumuz vardır.
Yazdır :